22 d’abril, 2022

TANCAMENT DEL PROJECTE DEL CANVI CLIMÀTIC I DIADA DE SANT JORDI 22-04-2022


Benvolgudes famílies de Tramuntana!

Després d'unes merescudes vacances de Setmana Santa ens retrobem una setmana més pel nostre blog d'aula. 

Tots hem tornat sense mascaretes i amb les piles ben carregades per continuar aprenent de valent. Ens tornem a veure els somriures!


A l'anterior entrada al blog i del repte 7 ens vam deixar d'explicar  que vam pujar a dibuixar al pati de dalt de l'escola a observar i dibuixar el penell. Amb ell vam parlar i recordar els punts cardinals i la direcció del vent.



La nostra companya Jana i el nostre company Martí han construït a casa seva un dels instruments per mesurar el vent que hem estat estudiant: un penell i un anemòmetre. Hem pujat al pati i hem comprovat el seu funcionament. 





Abans de marxar de vacances vam rebre la visita de l'Alba, la mare de la Núria. Ens va venir a fer una xerrada sobre el canvi climàtic. 




Vam poder recordar les causes i les conseqüències d'aquest i vam continuar conscienciant-nos de la importància de preservar el medi ambient. També, vam aprendre un nou concepte  del qual no n'havíem parlat, encara, a l'aula i ens va semblar molt interessant: les ciutats verdes.


Gràcies, Alba per la teva implicació i participació amb el projecte.


Recordem que estem a les acaballes del projecte del canvi climàtic. Vam explicar que encetàvem la investigació i l'aprenentatge del repte 8, el penúltim del nostre projecte. Aquest ens ha portat a parlar sobre el clima.

Hem après que el clima és el conjunt de fenòmens atmosfèrics característics d'un territori contrastat durant llargs períodes de temps i que per conèixer el clima d'un indret cal estudiar els elements que el defineixen: la temperatura, les precipitacions i el vent.


Finalment, hem descobert que la climatologia és la ciència estudia les condicions meteorològiques mitjanes per a llarg períodes de temps.


Amb parelles hem iniciat la recerca dels tipus de clima que hi ha a Catalunya i les seves característiques. 

A continuació amb tot el grup hem elaborat un resum final amb tota la informació:

CLIMA LITORAL: Aquest està localitzat a la costa. Els estius són força calorosos i els hiverns són suaus. Hi ha precipitacions poc abundants.

CLIMA D'INTERIOR: Localitzat a la depressió Central (Òdena). Els estius són molt calorosos i els hiverns molt freds. Hi ha precipitacions escasses.

CLIMA DE MUNTANYA: Localitzat als Pirineus. Els estius són frescos i els hiverns molt freds. Les precipitacions acostumen a ser freqüents i hi ha neu a l'hivern sobretot en les zones més altes.

CLIMA ATLÀNTIC: Es dóna només a la Vall d'Aran. Els estius són frescos i els hiverns molt freds. Hi ha precipitacions al llarg de tot l'any.



Hem après què és un climograma i quina és la seva funció.

Sabem que és un gràfic que reflecteix el clima d'un lloc determinat. A la gràfica figuren les temperatures (representades amb una línia vermella) i les precipitacions (representades amb un rectangle blau) mitjanes de cada mes i la seva anàlisi es pot interpretar el clima el qual pertany.


També hem après a interpretar i elaborar climogrames de temperatura.



 Amb l'últim repte del nostre projecte ens hem assabentat que avui dia hi ha més especies en perill d'extinció que mai a la història de la humanitat.


Hem portat a terme una recerca i hem investigat sobre alguns dels animals que es troben en perill d'extinció a causa del canvi climàtic.





A partir de la imatge d'un animal hem treballat el text descriptiu i hem escrit una descripció.








La setmana que ve ens posarem a prova amb els "Kahoot" que vàrem elaborar per parelles a STEAM. 

Finalment, hem tancat el projecte del canvi climàtic amb una valoració final i personal.



Aquesta setmana també hem treballat algunes activitats relacionades amb la Diada de Sant Jordi i hem pogut gaudir, amb tots els que formem l'escola, d'aquesta festa tradicional i tan important al nostre Territori.























Felicitem a les guanyadores dels poemes dels Jocs Florals.

Moltes felicitats Jana Ruíz (il·lustració), Elsa Bermejo (3a posició), Vinyet Alonso (2a posició) i Clàudia Cerezo (1a posició).






PREMI IL·LUSTRACIÓ



3R PREMI



2N PREMI



1R PREMI



Estem molt i molt contents perquè la setmana que ve iniciem un  nou projecte relacionat amb la sang i l'aparell circulatori.

Encara no podem anunciar el títol d'aquest nou projecte perquè el triarem a partir de l'eslògan que  entre tots escollirem per poder començar a fer tota la preparació  i la publicitat sobre la campanya de donació de sang que es portarà a terme el dimecres 1 de juny a la fusteria de la nostra escola.  Aquesta serà  el  repte final d'aquest  nou projecte que ens té molt il·lusionats!

El nostre company Max ens ha construït UN COR PLE DE VIDA!


 Se'ns torna a girar feina! Com sempre anirem informant dels nostres aprenentatges i avenços per aquí: el nostre blog.

Bona Diada de Sant Jordi Tramuntana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.