04 de febrer, 2022

TANCAMENTS I VISITES. 4.02.2022

Benvolgudes famílies.

El nostre projecte sobre l'aparell respiratori continua avançant i a poc a poc està arribant a la seva final.

Aquests darrers dies hem estat centrats en l'últim apartat del projecte: els diferents avenços i invents que han ajudat a la medicina.

Individualment, cadascú ha buscat un invent i qui va ser el seu inventor. A continuació, hem estat investigant i fent una recerca amb les nostres "tauletes" i prenent diferents anotacions d'aquella informació més important.



Finalment, hem elaborat un document final amb el nom de l'invent, l'inventor, l'any i finalment com aquest ha ajudat a la medicina a evolucionar d'una manera ben eficient per millorar la salut de les persones. A continuació, hem exposat i explicat els diferents invents davant la resta de companys.






Hem descobert que investigadors i científics com Alexander Fleming amb la penicil·lina, Maurice Hilleman amb la vacuna triple vírica, Edward Jenner amb la vacuna de la verola, Galileo Galilei amb el termòmetre, Leonardo Thompson amb la insulina i d'altres han estat estudiats durant aquests dies per tots nosaltres.





Per tancar aquest últim apartat del projecte hem rebut una visita molt especial a l'aula. La mare del Joan i la mare del Gerard han vingut a parlar sobre els medicaments.



Ens han parlat dels tipus de medicaments i de la importància de conèixer correctament quin és el que cal prendre en cada situació sempre però sempre sota la supervisió medica d'un especialista.

Hem conegut que per cada tipus de malaltia és millor un medicament que un altre, com es poden ingerir, els efectes que poden tenir, etc.



També hem descobert que abans que una persona es prengui un medicament aquest ha de passar unes sèries de proves ambientals dins d'unes càmeres i que poden estar uns quants anys abans de sortir al mercat.


Ens han explicat també moltes coses sobre les vacunes i ens han mostrat utilitzant una patata com a model com punxen els metges i les infermeres i com en els hospitals es dilueix l'antibiòtic amb el sèrum fisiològic entre d'altres moltes coses.



Mentre anàvem escoltant i aprenent hem anat agafant aquelles idees i paraules claus sobre l'explicació.





Finalment, hem pogut observar i tocar el material   mèdic que ens han portat perquè entenguéssim molt millor l'explicació.



També, hem realitzat la prova final sobre tots els continguts del projecte que hem anat treballant. Abans, hem pogut practicar amb uns "Liveworsheets" que l'Estefania ens ha posat.







També, per anar preparant-nos per fer "l'escape room" que ens prepararà L'Estefania com a tasca final de Projecte, hem començat a remenar i practicar amb les diferents apps que ens ajudaran a superar les diferents proves i reptes del joc.

Ens hem estat fent unes ulleres de filtre vermell per llegir missatges ocults, hem trastejat amb generadors de missatges secrets i moltes altres aplicacions que podrem fer servir el dia del tancament del projecte. Serà molt emocionant i divertit!




Les hem provat a la classe per veure si funcionaven. Hem escrit missatges secrets amb l'aplicació codificadors de colors i hem passat una estona divertida amb els companys.





Finalment, hem portat a terme la reflexió final.

Hem parlat a l'aula i hem reflexionat sobre tots els aprenentatges que hem adquirit aquests dies. És a dir, hem valorat allò que ens ha agradat més, el que ens ha agradat menys i sobretot quines coses hem après.

També, ens hem convertit en metges i metgesses i hem gaudit d'una estona de joc a l'aula.










Ara només ens queda fer l'esperat "escape room". Si tot va bé, la setmana vinent ens posarem a prova amb aquest gran i últim repte. Esperem que ens en sortim!

La setmana vinent, introduirem el nou projecte: canvi climàtic.

Estem contents d'encetar el tercer projecte Tramuntana i de continuar aprenent i treballant amb aquestes ganes.

Molt bon cap de setmana!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.