10 de novembre, 2021

A LES ACABALLES DEL PRIMER PROJECTE! 12.11.2021


Esperem que hàgiu gaudit d'una bona castanyada; nosaltres ho vam fer divendres a l'escola i vam poder gaudir de la festa escoltant els nostres companys de Garbí, saludant al castanyer i a la castanyera, menjant panellets i castanyes i ballant les danses tradicionals de la Castanyada.





El nostre projecte sobre la dieta mediterrània segueix avançant a grans passes i ja hem dut a terme el concurs de robòtica educativa aplicada a les matemàtiques que vàrem explicar que faríem a l’última entrada del nostre blog.




Hem pogut gravar i veure els resultats de les primeres proves,  però el més important és que ens hem adonat que hem estat capaços de dibuixar els nombres romans amb l’ajuda de la programació robòtica que hem estat treballant prèviament!




Els nombres I, V i X els tenim dominats. Hem assimilat els conceptes de programació i els angles de gir i estem molt contents dels resultats obtinguts! Aprendre així és molt divertit i a nosaltres ens encanta!





A més, amb aquesta feina ens hem adonat que el treball en equip i l’esforç de tots són sempre la clau per assolir uns bons resultats!

Ens hem assegurat els aprenentatges dels nombres romans amb una petita prova i... ha estat un èxit! Unes notes molt bones, a l’aula, demostren que si preparem les coses i les practiquem els resultats arriben.



Recordem que havíem començat a treballar a partir d’un esquema un altre contingut dins del projecte: l’alimentació i les funcions dels aliments.

Doncs, per completar aquests aprenentatges hem vist un vídeo relacionat amb l’alimentació que ens ha servit per deixar ben clars els conceptes treballats i parlar-ne una mica a la classe i, un altre vídeo sobre els “hàbits saludables” que també ens ha servit per reforçar i acabar d’entendre molt millor tots aquests aprenentatges.



A continuació, hem volgut repassar a partir d’exercicis pràctics els nous continguts apressos. Ja sabem quins tipus de nutrients hi ha i quina funció fan cadascun!



També, a l’estona d’Educació Visual i Plàstica hem treballat la piràmide dels aliments. Primer hem pintat els aliments i després hem construït la piràmide. Aquesta ens ha ajudat a estructurar una mica més els nostres aprenentatges sobre els aliments.




Abans de tancar i deixar consolidat aquest tema de l’alimentació i els hàbits saludables hem fet una petita tasca de recerca d’informació passant una enquesta a la gent de Santa Perpètua per detectar, a grans trets, els diferents hàbits alimentaris que poden tenir la població del municipi.

Cadascun de nosaltres havia de passar l’enquesta a 4 persones, però alguns de nosaltres no ho hem entès i només l'hem passat a una persona. A partir d’aquí hem fet càlculs matemàtics i hem arribat a saber el total de persones que han participat en la nostra enquesta. Finalment, hem fet el recull d’informació a l’aula, ens hem assegurat amb altres càlculs que les respostes ens quadraven amb el total de persones enquestades i hem analitzat les diferents respostes a les preguntes formulades.



Un cop recollides les respostes  hem emplenat el full de treball que teníem i posteriorment hem fet la lectura dels resultats.


Hem arribat a diferents conclusions:

1. La majoria de gent enquestada compra el menjar en petits supermercats o al mercat.

2. La població enquestada compra un parell o tres de cops a la setmana.

3. Els productes que més compren són: fruita i verdura.

4. La majoria de gent menja normalment unes 5 racions de fruita o verdura al dia.

5. Quan surten a sopar o a dinar fora de casa, trien un restaurant amb un menú saludable.

6. Tenen molt clar els aliments dels quals no hem d’abusar.

7. La majoria de gent beu la quantitat d’aigua recomanada diàriament.

8. Quasi tots els enquestats els agradaria millorar els seus hàbits alimentaris.

Si llegim els resultats de manera global, podem dir que la gent està força conscienciada en fer una alimentació saludable i consumeix els aliments basats en l’alimentació mediterrània.

Amb aquesta enquesta i la lectura dels resultats hem acabat tancant el contingut de l’alimentació i els hàbits saludables.

Dimecres 24 de novembre realitzarem una petita prova sobre l’alimentació i les funcions dels aliments. Aquí tenim un enllaç per repassar i estudiar. També tenim l'esquema a la llibreta.



Amb un vídeo sobre l’aparell digestiu hem iniciat un altre apartat del Projecte. Hem vist quin recorregut fan els aliments dins del nostre cos i quins són els òrgans que intervenen. Exactament quina és la funció que fan cadascun d’aquests òrgans.


A continuació a partir d’una lectura teòrica primer i, després amb un exercici pràctic hem acabat aprenent com funciona l’aparell digestiu.




Finalment per reforçar els nostres aprenentatges hem representat per parelles l’aparell digestiu en una figura humana amb plastilina.



El divendres 26 de novembre ens avaluarem sobre el contingut après de l'aparell digestiu. 

També hem treballat dins del projecte alguns aspectes de Llengua Catalana iniciant-nos en l'aprenentatge sobre el text instructiu de la recepta.


L’Estefania ens ha explicat en què consisteix aquest tipus de text: Les parts d'una recepta, el vocabulari que hem d'utilitzar, el tipus d'ordres que hem d'estructurar...



Ara ja sabem com emprar aquest text davant situacions quotidianes de la vida diària. De moment, nosaltres l'hem usat per fer una recepta.


Cada un de nosaltres hem cercat i treballat una recepta relacionada amb l’alimentació mediterrània. Hem buscat la recepta d'un plat senzill que poguéssim elaborar nosaltres mateixos sota la supervisió i l’ajuda d’un adult.


A continuació hem treballat aquesta recepta a l’aula de manera individual i hem copiat en un full els passos a seguir per poder-la preparar.


L'Estefania ens ha ensenyat alguns vídeos en els quals hem pogut veure alguns  dels nostres companys de Garbí cuinant les seves receptes mediterrànies.

Si volem podem fer la prova de la recepta que hem escollit.  Ens podem gravar fent el plat i portar el vídeo a l'escola per poder-lo visionar.

ATENCIÓ, TANCAMENT DEL PROJECTE ALIMENTACIÓ MEDITERRÀNIA: 

SOPAR VIRTUAL DIVENDRES DIA 19 DE NOVEMBRE A LES 21:30 H PER TEAMS

ENVIAREM L'ENLLAÇ PEL QUAL ENS CONNECTAREM LA  SETMANA VINENT.


Ara sí que ens acomiadem fins a la propera entrada al nostre blog de Tramuntana!

Molt bon cap de setmana!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.