18 de març, 2022

INICI DEL TERCER TRIMESTRE! 18-03-2022

Hola Famílies!

Hem iniciat la tercera avaluació al curs de Tramuntana i, tots i totes, continuem aprenent i millorant els nostres aprenentatges amb la mateixa il·lusió i amb les mateixes ganes que el nostre primer dia de curs.

Així i tot, encara enllestim feines per tancar definitivament la segona avaluació. Estem confeccionant la tapa final dels nostres àlbums.





Com sempre que ens retrobem pel  nostre blog volem explicar totes les activitats i  totes les tasques que hem estat fent de nou aquests dies  dins del nostre projecte del canvi climàtic.

Recordem, que a l'anterior entrada al  nostre blog vam explicar que havíem començat a treballar en parelles la part conjunta del "REPTE 3". Estem molt contents dels resultats perquè aquesta feina no ha estat gens fàcil.

Ja hem acabat els nostres mapes conceptuals o esquemes sobre els diferents factors que intervenen en el temps i  en el clima d'un territori. 













Com que ja comencem a tenir una bona puntuació a la plataforma del MYCLASSGAME alguns de nosaltres hem decidit anar de compres a la botiga del WIX del nostre projecte i hem comprat alguna carta de recompensa.



També,  vam contar que paral·lelament al mapa conceptual del "REPTE 3" produiríem el "REPTE 4".

 En aquest, prèviament i de manera individual hem hagut de buscar informació a casa sobre una de les conseqüències apreses sobre el canvi climàtic.

A continuació, amb el nostre grup hem llegit, comentat i posat en comú tota la informació i, posteriorment, hem començat a estructurar-la seguint un guió de treball.




Una vegada estructurada tota aquesta informació, l'Estefania ens ha presentat a la pissarra digital el PowerPoint.  Un programa dissenyat per fer presentacions amb text esquematitzat, amb diapositives, animacions de text, imatges predissenyades, etc.

Hem vist com podem treballar, amb ell, i totes les opcions que ens ofereix per elaborar una presentació. També, el gran ventall d'eines que té disponibles.

Amb les nostres idees ben clares hem anat a l'aula AMIC i hem començat a preparar amb PowerPoint la nostra presentació.












Ens han quedat unes presentacions molt vistoses i la veritat és que cada grup ha estat treballant molt bé.

Estem tan orgullosos de les nostres presentacions que durant els pròxims dies les anirem veient i presentant a l'aula.

També, hem començat un nou repte el "REPTE 5". Aquest està relacionat amb el temps atmosfèric i les Matemàtiques.


Hem introduït el concepte de nombres positius i negatius amb els aparells meteorològics i les seves mesures.

Hem vist que hi ha situacions en la vida quotidiana en les quals cal utilitzar uns tipus de nombres diferents dels naturals. 

L'Estefania ens ha presentat els nombres enters. 

Hem descobert que els nombres naturals estan formats pel zero, pels nombres enters positius i els nombres enters negatius.

També, que el conjunt de nombres enters es representen sobre una recta i, a partir d'aquesta, hem après que donats dos nombres, sempre serà el més petit el que estigui més a l'esquerra de la recta.


Estem practicant tots aquests aprenentatges a partir d'exercicis i d'exemples.






A la segona part d'aquest repte hem vist i treballat els diferents mapes del temps que trobem en el nostre dia a dia; mapes de temperatures, de precipitacions han estat conceptes que també hem après.





Finalment, entre tants aprenentatges hem aprofitat per fer un Kahoot relacionat amb el canvi climàtic. Ens ho hem passat molt bé. Ens agrada molt aprendre amb aquesta eina d'aprenentatge perquè ens fa treure el millor de nosaltres pel que fa a atenció i a feina.



Aprofitant la celebració de St. Patrick’s Day el 17 de març, a l’assignatura d’Anglès hem llegit un petit text per conèixer qui era Saint Patrick, la festivitat, i la seva relació amb Irlanda. A més a més, hem parlat dels Leprechauns, dels shamrocks i alguns de nosaltres hem pogut lluir el barret típic verd de la festa de St. Patrick.







Continuem aprenent de valent setmana a setmana.

Ens retrobem en uns dies per explicar-vos moltes més coses del nostre dia a dia.

Tramuntana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.